Sectiunile articolului:

1. Ce este un geam termopan

Un geam termopan este format din doua (sau uneori trei) foi de sticla paralele care sunt tinute separat de catre un distantier care le si sigileaza. Acesta contine in interior cristale de siliciu care au rolul de a absorbi umezeala dintre foile de sticla. De obicei garantia acordata pentru aceste geamuri termopan este de 10 ani. Sticla este taiata la o dimensiune un pic mai mica decat cadrul ferestrelor, astfel incat sa poata intra usor fara a se forta.

Cand introduceti acest geam termopan in ramele ferestrei trebuie sa il pozitionati in asa fel incat marginile sa fie echidistante. Pentru aceasta se vor folosi niste distantiere subtiri din plastic.

Citeste mai mult despre: Termopane Bucuresti

1.1 Cum se monteaza un geam termopan intr-o fereastra din tamplarie PVC. Montaj geam termopan Bucuresti

Cum se monteaza un geam termopan

Cum se monteaza corect un geam termopan

Ferestrele temopan sunt alcatuite din trei componente: tamplaria termopan formata din ramele ferestrei (1) si tocul ferestrei (2), precum si geamul termopan (3) care se monteaza in ramele ferestrei. De obicei aceste trei componente vin separat si sunt montate de echipa de meseriasi in spatiul destinat ferestrei. Ramele sunt prinse de toc prin intermediul balamalelor. Feroneria unei ferestre (balamale, manere) este foarte importanta pentru o functionare optima indelungata.

Cand comandati la o firma de termopane inlocuirea ferestrelor vechi din lemn cu altele noi cu tamplarie PVC, componentele vor sosi separat, deci puteti vedea modul de ansamblare a lor. La etapa de demontare a ferestrelor vechi trebuie sa fiti atenti cum le scoateti din glafuri – cu cat lucrati mai atent, cu atat veti avea mai putin de reparat dupa aceea.

Vezi aici: Serviciile noastre de montaj profesional geam termopan


2. Cum schimbati un geam termopan

firma inlocuire geam termopan

Inlocuire geam termopan Bucuresti

Geamul termopan este cea mai fragila parte a structurii ferestrelor din PVC (policlorura de vinil), este foarte usor sa il zgariati sau sa il spargeti. Uneori, se intampla ca structura ferestrei sa nu faca fata sarcinilor sale de a proteja locuinta impotriva frigului si a zgomotului. Toate aceste situatii necesita inlocuirea geamului termopan. Pentru a face acest lucru, puteti contacta specialistii serviciului corespunzator sau puteti inlocui geamul termopan cu propriile maini.

Inainte de a inlocui un geam termopan Bucuresti al unei ferestre din PVC, trebuie sa comandati taierea unuia nou la o companie producatoare, pentru care trebuie sa determinati dimensiunile acestuia: grosime, lungime si latime. O atentie deosebita trebuie acordata grosimii noului geam termopan, deoarece pentru fiecare fereastra se utilizeaza diferite grosimi de geam. Puteti minimiza costurile financiare si timpul dvs. comandand un geam nou avand aceeasi grosime ca cel vechi, apoi puteti utiliza vechile baghete de fixare pentru instalarea sa.

Termopane Bucuresti – servicii de montaj geam termopan Bucuresti

Dupa ce se determina grosimea, folosind un instrument de masurare cat mai precis (se recomanda sublerul), este necesar sa se masoare latimea si lungimea geamului termopan. Atunci cand se inlocuieste umplerea unei deschideri a ferestrei avand forma unui romb, un arc, un triunghi, curbiliniu sau alta forma mai putin obisnuita, dupa efectuarea masuratorilor este necesar sa se faca un sablon. Apoi, masuratorile sunt transferate catre compania producatoare de geamuri termopan. Cand se verifica un geam termopan, este necesar sa se acorde atentie calitatii noului geam, si anume sticla trebuie sa fie lipsita de bule si zgarieturi, ceea ce ar duce ulterior la fisurarea sa, precum si verificarea muchiilor de-a lungul marginilor, care ar trebui sa fie intacte.

2.1 Unelte si scule necesare

Activitatea de montaj geam termopan in Bucuresti nu prezinta o dificultate majora. Pentru demontare este necesara o manusa de cauciuc, un ciocan mic si o dalta. Intre profilul PVC si foaia de geam este introdusa dalta, iar foaia de geam este indepartata folosind lovituri usoare ale ciocanului. Este recomandat sa incepeti demontarea prin extragerea chederelor lungi ale geamului, si apoi ale celor scurte. Apoi, trebuie sa indepartati cu atentie foaia de geam.

Daca geamul termopan este suficient de mare, este mai bine sa cautati de la bun inceput un asistent.


3. Tipuri de vitraje cu geam termopan pentru balcoane

geamuri termopan pentru balcoane

izolare balcon cu geam termopan Bucuresti

Pentru cea mai buna izolare termica si a zgomotului pe balcoane sau logii se recomanda inchiderea acestora cu geamuri termopan. Acest lucru nu poate doar sa dea un aspect mai estetic, ci si sa sporeasca spatiul utilizabil. La urma urmei, in final veti avea un spatiu suplimentar pentru o sedere cat mai confortabila. Atunci cand alegeti o optiune, trebuie sa tineti cont nu numai de complexitatea si costul lucrarii, dar si de restrictiile de constructie pe care legislatia locala le impune proprietarilor de case. De asemenea, este important sa stabiliti in mod clar obiectivul pe care incercati sa-l atingeti prin inchiderea balconului dvs cu geamuri termopan.

Cel mai ecologic, mai usor si mai ieftin mod este sa instalati un cadru din lemn. Este adevarat, exista multe dezavantaje ale acestei solutii. In primul rand, lemnul nu este deosebit de rezistent la provocarile naturii – sub influenta precipitatiilor si a temperaturilor extreme, acest material se poate deforma si deteriora. In al doilea rand, ramele din lemn nu sunt capabile sa asigure o izolare termica si fonica de inalta calitate.

3.1 Vitrajul cald sau rece

Vitrajul cald se realizeaza cu ajutorul ramelor din PVC (policlorura de vinil). Acesta se bucura de o popularitate considerabila astazi. Aceasta optiune este potrivita pentru majoritatea locuintelor, deoarece este buna atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere practic. Ferestrele din plastic cu montaj geamuri termopan Bucuresti corect vor asigura o incalzire si o impermeabilizare de inalta calitate pe balcon. Vitrajul cald nu se aplica daca balconul dvs. nu este proiectat pentru sarcini mari. In plus, aceasta metoda implica instalarea de ferestre batante, iar acestea consuma o parte din spatiu, ceea ce este destul de incomod in balcoanele mici.

Vitrajul rece este realizat folosind un profil de aluminiu in care se monteaza geamurile termopan care vor izola balconul. Este potrivit pentru protectia fiabila a balconului impotriva ploilor si reduce izolarea fonica. In plus, aceasta este o optiune destul de ieftina. In acest scop, optiunea pare perfecta, deoarece pretul unui astfel de profil este scazut, iar instalarea dureaza putin. Dar, adevarat, profilurile din aluminiu au un dezavantaj semnificativ – izolarea termica scazuta.

3.2 Vitrajul fara rame

O nota deosebita pentru orice balcon o reprezinta vitrajul fara rame. Acesta este un design in care profilul de aluminiu sau PVC este atasat doar de placile de sus si de jos, dezvaluind o vedere panoramica. Se foloseste la montaj geam termopan rezistent, securizat. Principalele avantaje ale acestor geamuri termopan Bucuresti sunt comoditatea si durata de viata foarte lunga. Totusi, iarna, tot va fi frig pe balcon. Pe langa geamurile securizate de inalta rezistenta, in astfel de structuri este instalata o glazura, nuantata in orice culoare sau o sticla asemanatoare unei oglinzi. De retinut este faptul ca un asemenea vitraj nu va fi, bineinteles, deloc ieftin.

Montaj geam termopan pentru inchidere balcoane in Bucuresti


4. Cum curatam geamuri termopan dupa renovare

Curatare

Curatare geamuri termopane Bucuresti

Picaturi de adeziv, praf de ciment, pudra din gips-carton, pete de vopsea lavabila – noile ferestre cu geamuri termopan sunt „decorate” cu urme de de tot felul, rezultate in urma lucrarilor de renovare ale decorului interior. Eliminarea unor astfel de impuritati nu este atat de usoara, dar nici imposibila. Urmarind cateva instructiuni simple, veti putea curata un geam termopan cu timp si efort minim.

Poate esti interesat si de: Reparatii termopane Bucuresti

4.1 Sfaturi pentru curatarea ferestrelor

Inainte de a face operatia de curatare geamuri termopan, este necesar sa indepartati banda protectoare din profilurile ferestrelor. Producatorii, desigur, recomanda sa se faca acest lucru imediat dupa instalare, dar multi meseriasi ignora aceste sfaturi, considerand ca aceasta va ajuta la protejarea ramelor.

Daca intampinati dificultati sa indepartati banda protectoare, incercati sa folositi un razuitor pentru curatarea placilor ceramice sau a sticlei (fiti extrem de atenti sa nu deteriorati plasticul). De asemenea, puteti incalzi banda cu un uscator de par, (este important sa nu exagerati) – atunci cand vi se pare aproape imposibil sa eliminati banda respectiva.

Dupa curatarea ramelor, acestea trebuie aspirate, acordand o atentie deosebita locurilor greu accesibile in care ar putea intra praful si resturile mici rezultate in urma renovarii.

Ulterior, curatam aceste geamuri termopan de toate petele de vopsea, ciment, adeziv, lac, etc. Cel mai bine este sa faceti acest lucru cu o racleta speciala pentru sticla (se vinde in magazinele ce comercializeaza materiale de constructii). Nu se recomanda folosirea cutitului, racletei ceramice sau spatulei metalice – aceste instrumente pot zgaria sticla la geam termopan.

De asemenea, veti avea nevoie de detergenti in stare lichida sau gel, un burete de curatare obisnuit si o carpa sau un servetel din microfibre. Este mai bine sa curatati suprafetele exterioare si interioare ale geamurilor termopane cu servetele diferite, deoarece exteriorul este adesea mult mai murdar. Apropo, este recomandat sa incepeti mai intai curatarea geamurilor exterioare.

4.2 Secretele curatarii geamurilor termopane

Pentru o curatare perfecta a geamurilor termopan va prezentam cateva mici secrete:

  • in primul rand, umeziti geamurile termopan cu un burete:
  • aplicati detergent pe exteriorul unui geam termopan si lasati-l sa actioneze timp de trei minute;
  • clatiti cu apa curata si stergeti cu un servetel curat, ce nu lasa scame (ideal din microfibre);
  • este recomandat sa curatati geamuri termopan intr-o zi innorata – atunci spuma si apa se vor usca mai incet si vor lasa mai putine pete;
  • adaugati un varf de amidon la detergentul ales, astfel geamurile termopane vor fi mai stralucitoare;
  • trebuie sa curatati geamurile de sus in jos si putin oblic, astfel incat apa sa se scurga mai usor;
  • dupa curatare, stergeti geamurile mai intai pe verticala, apoi pe orizontala;
  • stoarceti cat mai bine buretele sau servetelul utilizat. Daca tot mai raman urme, le puteti remedia folosind un ziar mototolit;
  • stergeti intreaga suprafata a geamurilor termopane printr-o miscare circulara.

4.3 Curatare termopanelor cu ajutorul unui aspirator-curatitor

Cu aceste dispozitive speciale, puteti spala toate geamuri termopan din locuinta intr-un timp record, mult mai repede decat le-ati curata manual.

Principiul de functionare al acestui dispozitiv este foarte simplu, deoarece el absoarbe lichidul de pe suprafetele de sticla, fara a lasa pete si dungi. Mai intai imprastiati detergentul pe geam cu un pulverizator, lasati-l sa inmoaie toate petele, apoi stergeti murdaria cu un servetel din microfibra. Dupa aceea, aspirati geamul colectand apa murdara.

Aceasta metoda de curatare a unor geamuri termopane este cea mai simpla si mai eficienta. In primul rand, majoritatea detergentilor au o formula activa si, prin urmare, elimina eficient murdaria si nu lasa pete. Iar in al doilea rand, datorita absorbtiei instantanee a apei in aspirator, nu raman pete pe sticla, deci nu mai este necesar sa se retuseze cu un ziar sau o carpa, deoarece nici o urma de murdarie nu se va scurge in partea inferioara a ferestrei. Dispozitivul functioneaza alimentat de o baterie, ceea ce il face foarte comod si manevrabil.

Dupa finalizarea operatiei de curatare geam termopan, puteti sarbatori finalizarea renovarii si va puteti bucura, in sfarsit, de prospetimea locuintei.

Montaj geam termopan Bucuresti

Firma noastra va ofera cele mai bune servicii de montaj geam termopan in Bucuresti si imprejurimi. Ne puteti contacta prin telefon sau email pentru o oferta detaliata.

Termopane Bucuresti – compania ta pentru montaj geam termopan Bucuresti

Profesionalism si experienta in slujba clientului.