Ferestrele si usile termopan sunt fabricate din segmente de profile PVC sau aluminiu, care sunt tăiate și îmbinate pentru a forma rama si tocul ferestrei

Aceste profile termopan sunt produse prin extrudarea PVC-ului topit printr-o matriță de precizie, materialul fiind răcit aproape imediat înainte de a fi tăiat la lungime. Suprafetele plane, forma sectiunii și rigiditatea profilului sunt date de caracteristicile de proiectare ale profilului și de sculele utilizate.

Diverse usi sau ferestre termopan sunt fabricate din bucăți de profil care au fost tăiate la dimensiunea corectă. Aceste bucăți de profile sunt îmbinate prin folosirea fie prin sudura de fuziune termică sau prin folosirea unui conector T pentru îmbinare. Segmentele de armare din otel sau aluminiu sunt fixate în interiorul profilurilor termopan pentru a oferi o rezistență suplimentară, acolo unde este necesar.

Aditivi și stabilizatori folositi la profile pentru termopane Bucuresti

Profilele din PVC se bazează pe polimerul de clorură de polivinil; totuși, pentru a face materialul adecvat pentru a fi utilizat la o fereastră, se utilizează un număr de aditivi și stabilizatori diferiți. Acești aditivi speciali pentru căldură și stabilizatori UV sunt o parte esențială a oricărei formulări PVC destinate fabricării ferestrelor cu geam termopan.

Alegerea stabilizatorului va depinde în mare măsură de aplicația finală specifică și există motive tehnice bune pentru care anumite tipuri de stabilizatori sunt utilizati pentru aplicații specifice. Stabilizatorii conțin adesea o componentă metalică împreună cu diferiți compuși organici – nu se folosește niciodată forma elementară simplă a unui metal. Există mai multe tipuri de săruri de metale utilizate pentru a stabiliza PVC pentru aplicațiile de usi sau ferestre termopan.

Una dintre caracteristicile principale ale ferestrelor si usilor cu tamplarie din PVC este întreținerea redusă, însă aceasta este deseori interpretată ca lipsită de întreținere.

Vezi aici mai multe detalii despre Termopane Bucuresti