In acest articol vom detalia cateva aspecte despre veranda inchisa cu termopane. Multe persoane din Bucuresti cauta pe internet informatii refertitoare la veranda cu termopan, asa ca vom explica beneficiile si dezavantajele acestei solutii.

Ferestrele din PVC sunt binecunoscute dar nu reprezinta singura utilizare a geamului termopan. Inchiderea unei terase, a unui foisor, a unei verande sau chiar a unei gradini de iarna poate fi necesara atat pentru proprietarul unei casei din Bucuresti, cat si pentru cel al unei mici casute de vacanta din afara orasului.

O veranda este o extensie la o casa sau o parte deschisa a unei case. Se foloseste in sezonul cald, iar iarna nu se incalzeste. Poate fi accesata atat din exterior, cat si din interior. De obicei, veranda se construieste la acelasi nivel cu parterul dar poate fi si la etaj.

Veranda inchisa cu termopane va protejeaza de capriciile vremii

Veranda termopane bucuresti

Veranda termopane

De obicei, veranda este deschisa. Aerul proaspat venind din toate partile, parfumul florilor din gradina de langa casa si cantecul pasarilor va umplu de bucurie cand stati pe veranda intr-un fotoliu confortabil, cu o ceasca de ceai fierbinte in maini.

Dar brusc norii negri au aparut, si odata cu ei a pornit o rafala de vant. Si deja trebuie sa aduceti repede lucrurile in casa, pentru ca va poate ploua in orice clipa. Acest neajuns nu poate exista daca veranda este vitrata. Vitrarea verandei cu geamuri termopan necesita anumite costuri financiare, dar il va rasplati cu varf si indesat pe proprietarul casei deoarece:

  1. spatiul de pe veranda va fi protejat de vant, praf si ploaie;
  2. o schimbare brusca a temperaturii in exteriorul verandei inchise aproape nu se resimte;
  3. lucrurile nu mai trebuie sa fie tarate de colo-colo dupa cum vrea vremea tot mai capricioasa: ele pot ramane la locul lor.

Un vitraj „cald” permite utilizarea verandei pana tarziu, catre sfarsitul toamnei.

Dupa cum stiti, nu exista in lume lucruri care constau in totalitate din virtuti. Veranda vitrata cu geamuri termopan are, de asemenea, dezavantajele sale:

  • vara, in plin soare, se poate supraincalzi si va deveni inconfortabil sa stati in ea. Cu toate acestea, supraincalzirea poate fi evitata prin utilizarea ferestrelor cu geam termopan multifunctional sau umbrirea cu plante urcatoare sau cu plase de umbrire;
  • geamurile termopan la ferestre si usi termopan de exterior vor trebui spalate periodic.

Optiuni multiple pentru ferestre termopan

Una dintre solutiile accesibile si de succes pentru vitrarea verandei este utilizarea structurilor din profil din PVC.

Tehnologia ne permite sa realizam toate designurile pentru vitraj la dimensiuni individuale fara sa fie nevoie de reparatii termopane prea dese. Culoarea alba obisnuita a profilului nu este singura optiune. Casa poate fi de lemn sau nu, dar veranda trebuie sa fie neaparat din lemn. Sau sa arate ca lemnul. Laminarea (acoperirea profilului cu un film decorativ special) face posibila simularea texturii si culorii lemnului natural de diferite esente.

Ferestrele verandei vor trebui, firesc, sa se deschida. Exista atat de multe optiuni incat proprietarul casei va trebui sa isi petreaca mult timp pentru a alege cele mai bune optiuni. In principal, ferestrele cu geamuri termopan pot fi articulate sau glisante, iar acestea se pot deschide spre exterior sau spre interior, in functie de alegerea proprietarului.