Trebuie sa stim ca exista doua categorii principale de reparatii termopane :

a) Reparatii de suprafata la termopane

  • Daune cosmetice – Zgârieturi și deteriorări minore la aspectul unei ferestre termopan
  • Defecțiuni structurale – găuri, așchii, loviri etc.

Pentru reparațiile de suprafață (zgârieturi) ale termopanelor există kituri foarte bine concepute. Acestea conțin tot ce este necesar pentru a efectua o bună reparare cosmetică a termopanelor – ceară moale și ceară tare pentru a umple deteriorarea – dar și unelte, inclusiv un instrument pentru a topi ceara și lacurile dure, dar și o pensula fina pentru a da un finisaj care nu poate fi distins de original. Ceara poate fi amestecată pentru a se potrivi cu orice nuanta. Toate componentele sunt concepute pentru a fi identice cu tamplaria termopan și pentru a integra în armonie cu substratul.

Zonele în care au fost distruse suprafete mari de profil termopan pot fi reparate. Procesul constă în umplerea golurilor cu pastă, șlefuirea cu hârtie umedă și uscată, pulverizarea cu lac alb și lustruirea zonei. Rășinile și lacurile pot fi, în general, potrivite cu culoarea.

Vezi toate serviciile noastre de montaj si reparatii termopane in Bucuresti

b) Reparatii functionale ale termopanelor

Acest tip de reparatii termopane sunt de obicei asociate cu piesele de rezistenta, cum ar fi mânerele deteriorate, încuietori sau balamale. Este posibil să primiți piese de schimb pentru majoritatea tipurilor de feronerie montate pe ferestre / uși cu tamplarie termopan. Mecanismele de inchidere se pot defecta, în special dacă au fost abuzate, iar angrenajele se poate rupe. Din fericire, repararea unui mecanism de incuiare pe o fereastră / ușă este relativ ușoară. Șuruburile pot fi inlocuite dacă găurile existente sunt prea mari.

Balamalele termopanelor sunt de obicei accesibile și ușor de inlocuit. Sistemele de ferestre si usi din PVC sunt proiectate atat pentru a fi fabricate usor, cat și pentru a fi ușor de reparat. Balamalele pot fi înlocuite cu altele de dimensiuni mai mari, dacă aceasta este necesar. Piese de schimb sunt disponibile și pentru feroneria ferestrei termopan sau usii termopan.

Există mai multe companii de Termopane Bucuresti care furnizează kituri de reparații, instruire și informații pentru a repara produsele termopan din PVC sau aluminiu. Aceste companii folosesc trusele și dispun de personal care a participat la cursuri de formare dedicate și le oferă de multe ori pregătire personală.

După cum am văzut, termopanele pot fi reparate cu succes – daunele minore sau extinse ale suprafeței pot fi rezolvate cu ușurință, în timp ce reparațiile funcționale la componentele metalice sunt de asemenea posibile.

Oferim servicii de reparatii termopane in Bucuresti – atat de suprafata, cat si reparatii functionale ale tamplariei sau feroneriei aferente.